Poliranje Minox

poliranjePoliranje je fini postopek obdelave površin. Temelji na fizikalno in/ali kemijskem postopku. Obdelava kovinskih površin poteka tako, da najprej kovino z različnimi postopki razrežemo (laserski razrez, razrez z abrazivnim vodnim curkom ali pa z rezalnimi ploščami). Površino nato obdelujemo z brusnimi papirji, kateri imajo različno hrapavost. Manjša, ko je številka hrapavosti na brusnem papirju, bolj grobo površino dobimo. Če potrebujete brušenje, poliranje ali raziglevanje, potem obiščite spletno stran Poliranje Minox http://www.minox.si/.

To pomeni, da površino obdelamo najprej z bolj grobim brusnim papirjem, nato pa gremo na bolj fin brusni papir. Nadaljujemo z vodobrusnim papirjem. Vodobrusni papir je to, kar ime pove, brušenje s pomočjo vode. Voda služi za odnos kovinskih (odbrušeni delov) ter hlajenje površine. Pomen odnašanja obrabnih delcev iz mesta obdelovanje površine je ta, da ti obrabni delci ne povzročijo raze, to pomeni ,da se površina ne poškoduje zaradi obrabnih delcev.

Po končanem brušenju z vodo sledi poliranje površine. Razlika med poliranjem in brušenju je ta, da so obdelovalni delci pri brusnem papirju pritrjeni na papir, pri poliranju pa se ti obdelovalni delci prosto gibajo v vseh smereh. Poznamo več različnih polirnih past, katere so namenjene različnimi materialom. Tako pa, kot pri brušenju pa imamo tudi tukaj več različnih hrapavosti. Začnemo z bolj pastami, ki so bolj grobe. Odvisno od začetne hrapavosti obdelovalne površine in nato nadaljujemo z bolj finimi pastami. Pri menjavi polirne paste, je pomembno, da odstranimo ostanke bolj grobe paste. Polirno pasto drgnemo po površini s posebnimi polirnimi krpami. Po končanem poliranju dobimo sijočo površino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *