Posteljnina Dormeo

modna posteljninaPri izbiri posteljnega perila večina ljudi najprej pomisli na barvo in vzorce, vendar je veliko bolje, da v prvi vrsti pomislimo na material, iz katerega je posteljnina. Ker v postelji preživimo dobršen del vsakdanjika, pravzaprav kar eno tretjino, mora biti posteljnina iz materialov, ki so naši koži prijazni – še posebej, če spimo v spodnjem perilu ali celo goli, in bo tako koža v neposrednem stiku s tkanino posteljnine. Prav tako je treba vedeti, da spanje ni tako neaktivno, kot si radi predstavljamo. S klikom na povezavo je dosegljiva kakovostna in elegantna posteljnina Dormeo.

Že res, da zavedni del možganov počiva, a telo še zdaleč ni »izključeno« – v njem se odvijajo številni procesi, in tako kot podnevi, se zaradi njih tudi ponoči potimo. To pa pomeni, da mora biti izbrana posteljnina iz materiala, na katerem se madeži potu ne poznajo prehitro, ki lahko po potrebi vpije pot, ter se seveda tudi brez težav pere in tudi suši v sušilnem stroju.

Večini je najbolj ljuba posteljnina iz bombaža. Poleti se odločamo predvsem za bombaž, ki je gladko obdelan in tkan v platno, pozimi pa imamo radi nekoliko mehkejši občutek, zato je dobrodošel nekoliko bolj kosmato obdelan bombaž. Še posebej pri rjuhah, ki so lahko na goli koži občutiti nekoliko hladne, imamo raje flanelo.

Bombaž je sam po sebi nekoliko raztegljiv, zato so lahko iz njega tudi napenjalne rjuhe – odvisno od tega, kako gosto in trdno je tkan material, pa so lahko po občutku bolj gladke ali bolj mehke.
Poleti je marsikomu všeč posteljnina ki deluje hladno. Na voljo imamo saten, ki je seveda dražji od bombaža, vendar je tudi na videz precej bolj razkošen.

Kaj pa drugi materiali? Marsikomu je všeč posteljnina iz lana ali iz konopljinih vlaken, vendar je treba pri tem povedati, da prihaja pri njiju do mečkanja, pa tudi nekoliko bolj grobo lahko delujeta na kožo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *