Olje črne kumine

olje črne kumineV starih zapisih smo zagotovo kje zasledili, da je že prerok Mohamed povedal, da olje črne kumine oziroma semena črne kumine zdravijo vse, razen smrti. Morebiti se nam zdi, da gre za pretiravanje vendar pa se moramo zavedati, kako dobrodejno in učinkovito je olje črne kumine. Danes je vedno več v rabi, kar nas ne preseneča, saj se ljudje zavedajo pomembnosti tega in ga dodajajo vsakodnevni opustošeni prehrani. Uporabljamo ga že za preventivo ali kurativo, vsekakor pa nam ne more škodovati in predvsem, v kolikor imamo zdravstvene težave, posegamo po njem. Veliko je tudi takšnih, ki trdijo, da je prav to olje rešilo njihove zelo velike zdravstvene težave.

Olje črne kumine je vsestransko olje in je danes znano tudi kot čudežno olje. Ljudje dandanes vse bolj posegamo po naravnih rešpitvah, brez kemije in se odločamo za alternativno zdravljanje ali za naravno zdravljenje, ki nam običajno tudi ne more škodovati. Posegamo po raznih prehranskih dopolnilih, med katerimi so tudi različna olja. In olje črne kumine se uporablja že vsaj 3000 let, ne samo v zdravstvene namene, pač pa tudi v kulinariki, kozmetiki, itd. To pa, zaradi vseh blagodejnih učinkov, katere zagotavlja. Uporabljala bi ga naj tudi egipčanska kraljica. Poleg nenasičenih maščobnih kislin, katere so izrednega pomena za telo, vsebuje tudi druga telesu pomembna hranila, kot so folna kislina, B vitamin, razne minerale in fitosterole.

Odlično je za sečila, prebavni trakt, dihala, sklepe in mišice, kožo, imunski sistem, itd. Pravzaprav blagodejno deluje v celoti na telo, ki nam bo hvaležno za vsak vnos tega olja.

Olje črne kumine deluje protivnetno, protivirusno, protibolečinsko, protiglivično in protibakterijsko. Pravtako je tudi odličen antioksidant, lajša astmo, spodbuja imunski sistem, znižuje visok tlak, itd. Zelo zanimive in obetajoče pa so študije črne kumine v boju proti raka. Vsekakor gre za »zdravo« olje, katero ne bi smeli manjkati v prehrani našega vsakdanjika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *