Katere sestavine vsebuje dobra krema proti gubam?

Na policah prodajaln s kozmetičnimi izdelki iz leta v leto opažamo več preparatov, ki obljubljajo hitro pomlajevanje kože. A znana in draga znamka izdelka še ne pomeni nujno kakovosti, zato naj za nakup kreme proti gubam merilo ne bo cena. Ženske svojemu telesu privoščimo le najboljše, zato je pomembno, da si za nakup kreme vzamemo čas in pozorno preverimo, katere sestavine vsebuje ter ali je klinično in dermatološko testirana.

Za vsakdanjo uporabo so najprimernejše sestavine, ki so naravne in znanega porekla. Vsaka kvalitetna krema proti gubam ima tudi certifikat kakovosti, ki potrjuje, da so sestavine v njej resnično kakovostne. Zelo pomembna sestavina tovrstnih krem, ki je hkrati zelo priznana tudi v kozmetični industriji nasploh, je hialuronska kislina. V telesu se nahaja v kožnem tkivu, kjer zadržuje vodo, ker pa z leti njena koncentracija upada, koža postaja vedno bolj suha in zgubana.

Zaradi vsebnosti hialuronske kisline zato krema proti gubam kožo izdatno vlaži in spodbuja sintezo kolagena, ki skrbi za njeno elastičnost in prožnost. Hranljiva olja, kot je na primer mandljevo olje, na naraven način nahranijo kožne celice in spodbudijo njihovo delovanje – tako koža zopet postane prožna in pridobi enakomeren tonus. Maščobni alkoholi, ki so v nasprotju z drugimi alkoholi v kozmetičnih izdelkih dobri, kožo pomirjajo, nahranijo, za nameček pa poskrbijo še za svilnato viskoznost kreme, kar na obrazu pusti prijeten in svež občutek negovane kože.

Vazelin pa pripomore k obnovi povrhnjice po poškodbah in zdravi kožo ter jo ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Koža po nanosu kreme ni mastna, saj neprijeten masten videz preprečuje ceteth-20, ki se uporablja kot vezivo med sestavinami in na koži po uporabi kreme pusti svilnat občutek. Kakovostna krema proti gubam kože tako ne obtežuje, ampak ji zaradi skrbno izbranih sestavin omogoča, da diha in ostane sveža še dolgo po nanosu. Ker se hitro vpije, se lahko uporablja tudi pod kremo za sončenje in ličili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *