Izbira sedežne garniture

Izbira sedežne garniture je zagotovo eden najpomembnejših momentov pri opremi dnevnega prostora, saj daje prostoru posebni pečat, pri tem pa ni važna samo oblika , barva in dizajn, ampak tudi material. Usnjena sedežna garnitura izraža mo, prefinjenost, prestiž. In ob pravilni in redni negi dolgo ohrani prvotni videz. Sedežna garnitura s prevleko iz mikrotkanine pa nam ponuja več udobja in sproščenosti, zahteva tudi manj nege kot usnje. Verjetno pa se bo prevleka iz mikrotkanine hitreje obrabila kot usnje.

Kaj pa barve? Rumena za čistost sonca, rdeča nas zbudi, modra pomiri, turkizna spomni na globine oceana, nas osveži, svetlo modra je ledena, rjava zemeljska, krem barva blaga in nežna, oranžna sočna in črna elegantna. Kombinacij je nešteto, najbolje, da jo najdemo tako, ki je blizu naši osebnosti.

Okrasne blazine morajo biti usklajene z barvami in materiali ter z vzorci pohištva, zaves in drugih dodatkov v prostoru. Če v prostoru prevladujejo umirjene barve in svetlo pohištvo pa enobarvni dodatki, moramo skoraj nujno (seveda odvisno od okusa) dnevni prostor poživiti  z živahnimi blazinami, ki jih na primer barvno in stilsko uskladimo z preprogo, zavesami….

Kaj pa če bi pomislili na to, da bi v teh neprijaznih časih nudili malo gostoljubja? Izberimo sedežno garnituro z ležiščem, da bodo prijatelji prenočili po prijetnem druženju, ki se je zavleklo v noč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *