Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletne strani oziroma krajše povedano SEO je metodologija strategij, tehnik ter taktik, ki so namenjene povečevanju količine obiskovalcev neke spletne strani, ki se jih pridobi z visoko uvrščenostjo na iskalniku – Google, Yahoo, Najdi.si.

Spletna optimizacija iskalniku omogoči, da neko spletne stran lažje najde, kar je učinkovit način, da nek uporabnik spletno stran sploh obišče. Uporabniki namreč nikoli ne klikajo od ene strani z rezultati do druge, ampak ponavadi pogledajo le prvih nekaj zadetkov, ki jih iskalnik najde. Višje ko je neka spletna stran uvrščena, večja je torej možnost, da si jo bo uporabnik ogledal. Prvi organski zadetek na iskalnikih pritegne več kot 50% vseh klikov, ki se zgodijo med prvimi desetimi rezultati iskanj.

Če se želite prebiti med top zadetke na iskalniku Google.si, potem obiščite spletno stran SEO agencije Nasvet.com, ki se nahaja na naslovu http://www.optimizacija-strani.si/.

Optimizacija spletne strani je tehnika, ki se jo loti veliko podjetnikov in organizacij, saj se vsak zaveda, da je danes splet jedro informacij in pa tudi znanja. Če se uporabniku porodi kakšno vprašanje ali ga zanimajo informacije o nekem proizvodu ali storitvah je prva stvar, ki jo stori ta, da vtipka ključne besede v iskalnik. S tem, ko je neka spletna stran uvrščena visoko, si organizacije in posamezniki izboljšujejo možnosti poslovanja, zato je optimizacija spletnih strani zelo uporabljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *