Španščina

učenje španščineŠpanščina (za več informacij glede učenje španščine na jezikovnih tečajih, ki jih organizira jezikovna šola Lingula, obiščite spletno stran http://www.spanscina.org/ na kateri boste našli več informacij glede cen in programa jezikovnih tečajev) vsekakor ni enostaven jezik, saj je za poslušati podobna francoščini, kar se včasih zdi nemogoče za izgovorjavo.

Španščina je jezik ob katerem najprej pomislim na vse mehiške telenovele, ki se dnevno v veliki imeri predvajajo po televizorju in kratkočasijo vse, ki imajo tovrstne nadaljevanke radi. Tisti, ki jim leži učenje jezikov in so zvesti gledanju telenovel, si z spremljanjem le – teh pridobijo kar nekaj znanja jezika, saj je za učenje jezika pomembno gledati ali poslušati nekaj, kar človeku ugaja. Določeni posamezniki z gledanjem raznih španskih oddaj in nadaljevank, ali samo s poslušanjem glasbe, jezik tako vzljubijo, da se zato odločijo za tečaj.

Pri učenju španščine je pomembno, da se slišano poizkuša čim bolj razumeti, da se slišano ponavlja na glas in na splošno poizkuša čim več govoriti.

Pri učenju španščine so lahko v veliko pomoč jezikovne šole, ki jih je na voljo veliko. Kljub temu se s trdim delom lahko španščino da priučiti. Človek mora biti samo pripravljen nekaj vložiti v svoje znanje in vase in se zavedati, da je govorjenje tujega jezika lahko samo prednost, ki odpira marsikatera vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *