Ruščina

ruščinaRuščina oziroma ruski jezik, v cirilici zapisano ру́сский язы́к, je jezik, ki je zelo podoben naši slovenščini, sploh kar se tiče izgovorjave.Se želite naučiti ruskega jezika v jezikovni šoli s številnimi referencami in vrhunskimi učitelji? Potem ne odlašajte in kliknite na povezavo za učenje ruščine http://www.ruscina.com/.

Ste talent za učenje jezikov? Ali enostavno posegate po novih znanjih? Kateri jezik bi se še lahko priučili oziroma s katerim bi lahko začeli? Pa povejmo nekaj malega o ruskem jeziku, ki je po število govorcev 5 jezik na svetu…

Tako kot slovenščina, tudi ruščina pozna številna narečja, ki so se razvila kljub temu, da se je jezik izpopolnjeval tekom številnih let. Sam jezik je najbolj podoben ukrajinščini in beloruščini, besedišča vseh pa izhajajo iz stare slovanščine.

V času Sovjetske zveze je bila ruščina uradni jezik na tem področju in tako je v veliko državah ostalo tudi po njenem razpadu. Število ljudi, ki govorijo ruski jezik je veliko, kljub temu, da ta številka iz leta v leto upada.

Pa še ena zanimivost… Se spomnite lesene votle figurice, iz lesa lipe ali breze, ki jih razdelimo in v vsaki najdemo enako punčko, ki si sledijo od najmanjše do največje? Prav gotovo jo je večina ljudi že videla, če se ni celo igrala z njo. Tej punčki rečemo „babuška“ in je tradicionalna ruska igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *