Odvetnik za razveze, skrbništva otrok, delitev premoženja

odvetnik ločitveDružinsko pravo je široko področje prava, ki ureja družinska razmerja. Zato mora odvetnik za družinsko pravo poznati številne pravne predpise in zakonske akte ter njihove spremembe. Le ti definirajo zakonsko zvezo, zunajzakonsko skupnost, razmerje med starši in otroci, delitev premoženja in tudi razvezo zakonske zveze. Razveza zakonske zveze oziroma ločitev je eden najbolj neprijetnih področij družinskega prava, saj se v tem postopku običajno odloča tudi o usodi otrok. Potrebujete pomoč pri ločitvi, delitvi premoženja in dogovoru o skrbništvu otrok? Kliknite na povezavo odvetnik za ločitve.

Odloča se o dodelitvi otrok v varstvo, vzgojo in oskrbo enega od staršev ali obeh, določa se višina preživnine in odločanje o pogostosti obiskov oziroma stikov. Odvetnik za družinsko pravo vam bo v tem primeru svetoval glede samega postopka ločitve in uveljavljal vaše interese. Z nasprotno stranko se bo v vašem imenu dogovarjal glede vaših pogojev in zahtev ter se pri tem zavzemal tudi za pravico otrok in njihove koristi, če so seveda v sam postopek tudi vpleteni.

Odvetnik za družinsko pravo se bo v postopku ločitve zavzemal za interese otrok in njihove koristi

Na spletu lahko poiščete izčrpne informacije o pravnih pisarnah, kjer vam lahko svetuje odvetnik za družinsko pravo. Njegova dolžnost je med drugim tudi ta, da vas v samem začetku postopka seznani z grobo ceno postopka. Cena ure je določena v uradnem odvetniškem ceniku, vendar je vse skupaj odvisno predvsem od same zahtevnosti primera. Ob tem običajno stranka odvetniku povrne tudi potne stroške, telefonske stroške, takse, stroške poštnine in še kaj.

Številni se obračajo na brezplačne pravne nasvete po raznih forumih, vendar vam postopku ločitve to vsekakor odsvetujemo. Ker so v postopek vpleteni tudi otroci, o takšni delikatni zadevi ni dobro razpravljati na raznih forumih. V tem primeru vam vsekakor svetujemo obisk pravne pisarne, kjer vam bo odvetnik za družinsko pravo lahko bolje svetoval, kot pa informacije s foruma, pa tudi če gre samo za nek majhen pravni nasvet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *