Aronija sadike

aronija sadika
aronija

Kako skrbite za lastno zdravje? Običajno se pomembnosti zdravja zavedamo šele, ko je to načeto, kajne? Pa vendar lahko že preventivno storimo veliko, da do tega sploh prišlo ne bi ali, pa če že mora, da je milejše. Trudite se s pravilno prehrano, pijačo, ste aktivni. Kaj še? Mogoče posegate po raznih prehranskih dopolnilih. Je med njimi tudi aronija?

Aronija je vedno bolj znan sadež, predvsem med tistimi, ki skrbijo za kakovostno hrano. Kar seveda ni presenetljivo glede na to, da je prav aronija najboljši zaveznik pri razstrupljanju. Na žalost se vsakodnevno kljub morebitnemu trudu nenehno zastrupljamo in je pomembno izkoristiti dobrodejno moč aronije, saj je eden najboljših antioksidantov.

Aronija bi naj bila tudi odlična pri upočasnjevanju staranja. Kar pa je večni problem, kajne? Vemo, da temu ne moremo ubežati, če pa lahko omilimo ali upočasnimo, zakaj ne. Aronija je polna različnih vitaminov, mineralov in drugih telesu pomembnih in potrebnih snovi.

Ker je zelo nezahtevna, jo lahko enostavno posadimo na vrtu in plodove aronije uživamo jeseni. Njene odlične lastnosti so poznali že Indijanci in se je počasi a sedaj zelo intenzivno razširila tudi v naše prostore. Izvira iz Severne Amerike. Odporna je na nizke temperature in spada med jagodičevje. Plodovi so črne barve in kar hitro bi jo lahko zamenjali za borovnico, čeprav gre za popolnoma drug sadež.

Uživamo jo lahko na različne načine in sicer kot sok, lahko se pripravi marmelada, lahko je čaj, jo uživamo kar svežo, itd. Ne glede na obliko, v kateri nam odgovarja, bo odlično pripomogla našemu zdravju. Pravzaprav so nekateri mnenja, da plodovi aronije niso hrana, pač pa zdravilo. Zdravilo, katero ne more škoditi in je primerno za vsakogar. Narava nam je torej ponudila ogromno možnosti, med drugimi tudi ta sočen in okusen sadež, katerega lahko izkoristimo na mnoge načine. Najbolj pomemben pa je prispevek k zdravju. Naravno, enostavno in okusno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *