Ležišče za dojenčka

Kakšno je vaše ležišče? Je udobno ali bi si mogoče želeli drugega? Koliko ur dnevno prespite? Svetuje se, da bi naj prespali tretjino dneva. Včasih nam mogoče to tudi uspe, drugič manj ali več, odvisno od spečnosti, časa, itd. Pa vendar ima, zaradi tega ležišče zelo pomembno vlogo. In zato je edino prav, da si privoščimo takšno, ki bo popolnoma ugodno in udobno za nas in bomo posledično naspani ter spočiti. Sploh, ko je govora o naših najmlajših. Ali imate dojenčka doma? Kakšno ležišče za dojenčka ste si omislili? Ste upoštevali vse smernice zdravega in mirnega spanca, pri nakupu ležišča ali ste vzeli kar enega, ki vam je slučajno prišlo pod roke? Pravzaprav slednje ni najboljša rešitev, ker tako kot je pomembno za nas udobno ležišče, je za dojenčka toliko bolj. Namreč, ti se še razvijajo in potrebujejo udobje in ugodje in, če želimo mirne in prespane noči, moramo v prvi vrsti pomisliti na ustrezno ležišče.

Vzmetnica za dojenčka lahko kupimo v specializiranih otroških trgovinah s tovrstno opremo. Verjetno bo to tudi najboljša odločitev in rešitev in bomo tako lahko resnično vedeli, da smo storili največ, kar bi lahko. Ne samo, da bo miren naš dojenček, tudi sami bomo pomirjeni in zagotovo, če se bo ta pogosto zbujal ponoči, se bomo morali tudi mi. Kar pa ni največji problem in je seveda najbolj pomembno le to, da je naš dojenček zadovoljen in so izpolnjeni vsi pogoji mirnega spanca, nemotenega odraščanja ter zadovoljnega otroštva.

Vsak od nas ima svoje potrebe, svoje želje in pričakovanja. Pri dojenčkih pa so te popolnoma enake in se te začnejo oblikovati in razvijati šele kasneje, z njegovim odraščanjem. V začetku njegovega življenja, pa bo najbolj pomembno to, da je sit, čist, previt in da ima pogoje za miren spanec. To ne pomeni zgolj tišine in tople sobice ter objema staršev, pač pa tudi, da je njegovo ležišče udobno in ugodno zanj. Da je enostavno njemu prilagojeno in oblikovano tako, da se njegovo telesce prilega nanj. Da mu nudi vso potrebno udobje. Zato je ležišče za dojenčka ena od glavnih nalog, za katere moramo poskrbeti in sicer verjetno še predno pride dojenček na svet. Da ga že v prvih dneh navadimo, da spi na določenem ležišču in seveda, da je to njemu primerno. Le tako bomo zadovoljni mi starši in seveda tudi naš dojenček. Vse za miren spanec in nemoteno odraščanje ter razvijanje naših malčkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *