Korekcijska očala

korekcijska čcalaSte kdaj že šli mimo nekoga, katerega poznate, brez da ste se ustavili in ga pozdravili? Ali vam je kasneje iz šale predlagal korekcijska očala? Mogoče pa ga res nismo videli, mogoče smo se naredili, da ga ne vidimo, mogoče pa smo zgolj bili zamišljeni in se nismo ozirali na okolico. Kakorkoli, res pa je, da če smo slabovidni, hitro koga ali kaj »spregledamo«. Res pa je, da smo lahko kratkovidni ali daljnovidni in tako se bodo razlikovale tudi dioptrije, mogoče celo tako, da bomo na enem očesu imeli eno dioptrijo in na drugem drugo. Ali že imate podatek o tej, ali pa se odpravljate optiku, da preveri vaš vid, ker ste v zadnjem času začutili spremembe?

Kakorkoli, za vse obstaja rešitev, potrebno je samo najti ustrezno. In tudi za slabovidnost. To so korekcijska očala. Že sama beseda pove veliko, kajti vemo, če je korekcija nečesa, da gre za popravilo oziroma izboljšanje. Torej, v tem primeru za korekcijo vida. Velikokrat je naša dioptrija ali problem slabovidnosti takšen, da mogoče ne moremo nikoli v celoti popraviti in bomo tako vedno morali nositi očala ali leče, ki so nadomestek očal. Pa vendar nam lahko eno od teh zelo izboljša vid. Zanimivo, da ko si bomo nataknili očala ali vstavili leče, da bo naša slika popolnoma drugačna. Kako pomemben je vid, kajne?

Korekcijska očala lahko kupimo pri optiku. Ker so različna oziroma različni so okviri in tudi proizvajalci, se bomo med temi odločili za tista, ki se nam najbolje podajo. Stekla pa seveda morajo ustrezati naši dioptriji.

Če pa nismo prepričani, katera korekcijska očala bi se nam najbolje podala, da so kakovostna in da nam zanje ni potrebno globoko seči v žep, pa se lahko posvetujemo tudi s prodajalcem v optiki, ki bo znal najbolje predlagati, svetovati in kjer jih lahko tudi kupimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *