Masažni bazen v različnih modelih in oblikah

masažni bazeniJacuzziji se razlikujejo od običajnih kadi, saj so jim dodali številne elemente, kot so na primer vodne šobe. Jacuzziji so velikokrat večji od ostalih običajnih kadi, zato se v njih lahko sprošča več oseb in ne samo ena ali dve. Masažni bazen se uporablja za zabavo, sprostitev ali pa je uporaba povezana z zdravljenjem določenih bolezni. Kadar pri nakupu jacuzzija izbiramo med različnimi modeli, se moramo vprašati, kakšnega si pravzaprav želimo. Če vas zanima nakup masažnega bazena, obiščite spletno trgovino in kliknite na povezavo Masažni bazeni Contactum, kjer imajo najširšo ponudbo bazenov v Sloveniji. V podjetju Contactum se lahko pohvalijo z ugodnimi cenami in hitrimi dobavni roki.

Pri nakupu masažnega bazena moramo premisliti , ali bo vroča kad namenjena večjemu številu ljudi ali pa jo bomo uporabljali le v dvoje. Nato moramo razmisliti, kam bomo jacuzzi namestili in koliko razpoložljivega prostora bomo namenili za vgradnjo. Danes je na tržišču na voljo mnogo različnih modelov, velikosti in oblik vročih kadi, zaradi katerih je izbira pri nakupu precej negotova.

Različni tipi jacuzzi kadi
Najprej je pomembno vedeti, da se večina masažnih bazenov, ne glede na model in velikost, lahko uporablja v zaprtih prostorih ali pa na prostem. Poglejmo si različne modele vročih kadi.

  • Whirlpool kadi črpajo zrak ali vodo skozi šobe, katere se nahajajo na specifičnih mestih. Zrak kožo nežno masira, vodne šobe pa se uporabljajo za masiranje utrujenih in poškodovanih mišic.
  • Kadi z zračno kopeljo omogočajo uporabo hidroterapije s sistemom, pri katerem zrak uhaja skozi vodo. Takšne kadi so po svoji funkciji bolj pomirjajoče kot whirlpool kadi.
  • Masažni bazen z grelnikom spretno uravnava vroči zrak in vodo ter pri tem stimulira mišice in omogoča lažjo sprostitev.
  • Manjši prostor v kopalnici omogoča vgradnjo manjše jacuzzi kadi. Takšne kadi so le malo večje od običajnih kadi. Pri tem pa lahko namestimo ovalno ali vogalno kad. Manjše kadi v kopalnici vsebujejo dodatne funkcije, kot so zračni in vodni curki.
  • Tuš kad, ki deluje na paro, je podobna običajni jacuzzi kadi z vodnimi curki in zračnimi odprtinami, vendar ustvarja tudi paro, ki povečuje toploto in vlago. Parne tuš kadi so odlične za čiščenje telesa in obraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *