Cene za IR ogrevanje

Kakšne pa so cene IR panelov za ogrevanje? Raziskavo cen panelov za IR ogrevanje smo opravili tako, da smo prek iskalnika Google.si s pomočjo ključne besede »ir paneli« poiskali slovenska podjetja, ki ponujajo storitve in izdelke na področju IR – infrardečega ogrevanja. Raziskava cen na spletnih straneh je pokazala, da je moč najcenejše panele kupiti že za okoli 150 €. Za ta denar dobimo 300 W panel velikosti 60×60 cm v beli barvi. Za doplačilo je možno izbrati barve po RAL lestvici. 3x močnejše panele, se pravi 1.000W je v istem rangu po kvaliteti možno dobiti za okoli 330 €. Ti paneli so že nekoliko večji saj merijo 120×80 cm. Debelina teh panelov je 30 mm. Imajo 15 letno garancijo.

Naslednji kakovostni razred predstavljajo elegantni, gladki paneli z alu okvirjem. Njihov cenovni razpon je od 200€ za 300 W do 320 € za 850 W panele. V naslednjem cenovnem razredu so potiskani paneli. Za 300 w potiskani ri panel bo potrebno odšteti okoli 450 €, za 850 w pa okoli 590 €. Sevalni IR paneli se priključijo s kablom na električno omrežje. Za najbolj zahtevne stranke so na voljo stekleni paneli, ki so dobavljivi v različnih barvah. Cenovni razpon pri steklenih ir panelih je nekje od 230 € – 500 €. Odvisno seveda od moči in velikosti. Potrebno je povedati še to, da imajo IR paneli vgrajene senzorje, ki preprečujejo pregrevanje. IR panele odlikuje ugodna cena, zelo dober izkoristek, dolga življenjska doba ter enostavnost delovanja.

Ena izmed poglavitnih prednosti nakupa IR panelov je ta, da gre za nizko začetno investicijo. Sama vgradnja panelov tudi ne pomeni, da vam bodo razbili pol stanovanja in vse umazali ter naprašili. Montaža in vgradnja IR panelov je enostavna in ne zahteva gradbenih posegov v vašem stanovanju. Paneli za IR ogrevanje imajo dolgo življenjsko dobo. Njihovo delovanje je neslišno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *