Pomivalna korita

Kuhinjska pomivalna korita so lahko različnih oblik, barv in narejena iz različnih materialov. Poleg tega so lahko pomivalna korita enodelna ali dvodelna. Enodelna kuhinjska korita so idealna za manjše kuhinje. Dvodelna korita nam ponujajo več komforta kot tudi uporabnosti. Dvodelna korita so lahko narejena na dva načina in sicer tako, da dobimo z nakupom dva korita ali pa da kupim kombinacijo pri kateri je en del korito, drugi del pa odlagalna površina za pomito posodo.

Dvodelna kuhinjska korita so seveda dražja od običajnih korit. Dvojna pomivalna korita imajo razdelilnik vzdolž sredinskega dela, da ustvarijo dva ločena delovna območja pa naj si gre za dva korita za pomivanje ali pa za del, ki je namenjen odlaganju posode. Velikosti kuhinjskega pomivalnega korita zelo vpliva na ceno. Večje kot je korito, več materiala je v njem in posledično je potem tudi cena takšnega pomivalnega korita višja. Pri nakupu korita moramo upoštevati tudi globino korita. Kuhinjski element v katerega bomo vgradili korito, kot tudi odtoki za odvajanje vode, nam namreč morajo omogočiti vgraditev korita, ki ima globoko korito.

Globlja korita so zelo uporabna, saj je njihov volumen večji, notri lahko damo več posode, po drugi strani pa takšna korita porabijo več prostora pod omarico. Pred namestitvijo izredno globokega umivalnika razmislite, koliko prostora boste potrebovali za vodovod in odlagališča nameščena pod umivalnikom, in se na podlagi tega ustrezno odločite kakšno pomivalno korito boste izbrali.

Globina umivalnika in višina omarice v katero bo nameščen umivalnik bosta določili, ali je namestitev odlagališč in košaric za smeti pod umivalnikom sploh mogoča oz. kakšno višino posod za shranjevanje smeti lahko sploh kupimo. Veliko kuhinj mora imeti pod umivalnikom tudi prostor za namestitev bojlerja, ki bo grel vodo, ki bo pritekla iz kuhinjske pipe. Pri namestitvi korita moramo upoštevati tudi položaj odtoka. Večina odtokov je nameščenih v sredini, nekateri odtoki pa so nameščeni proti zadnjemu ali zadnjemu kotu pomivalnega korita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *