Francoščina

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki v osnovni šoli niste poslušali in ste raje poklepetali z sošolci? Pa tudi v srednji šoli ni bilo časa za učenje saj se je zmeraj nekaj dogajalo? Ali pa enostavno niste imeli možnosti, da bi se priučili francoskega jezika? Sicer po resnici povedano, jih le malo ima možnost srečati se s francoščino (za več informacij klikni na http://www.francoscina.com/) že tekom osnovne oziroma srednje šole. Pa nič za to… Take stvari lahko zmeraj popravimo z izobraževanjem na jezikovnih šolah.Vpis v jezikovne šole je povsem preprost. Izberemo ustanovo, kjer se želimo izobraževati in z zahtevanimi dokumenti s strani izvajalca storitev opravimo vpis in se dogovorimo o načinu plačila.

Ob vpisu se dogovorimo o potrebščinah, ki ji potrebujemo, izstavijo nam urnik izobraževanja, pri nekaterih šolah pa moramo opraviti še test uvrstitve. Kaj je to? To je test, s katerim pokažemo koliko znanja že imamo. S tem se uvrstimo v skupino učencev in nadaljujemo učenje od tam naprej, kjer smo šolanje zaključili.

Naj vam povem še nekaj besed v francoščini, mogoče pa boste tako dobili še večjo željo po učenju. Recimo beseda BONJOUR pomeni dober dan ali pa SALUT, ki pomeni živijo, je odličen začetek pogovora. Nadaljujemo lahko z stavkom „ Je ne parle pas bien le français “ s katerim vse opozorimo o svojem slabem znanju jezika. Ta stavek namreč pomeni : „ Jaz ne govorim dobro francosko „ . Pa še nekaj za v slovo, beseda „ Au revoir! „ pomeni na svidenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *