Italijanščina

Italijanščina (če se želiš naučiti italijanskega jezika, klikni tukaj) je mehek in prijeten jezik, ki gre zelo rad uho.

Italija je dežela, ki slovi po svojih bogati kulturni dediščini, ki si so želi in tudi jo obišče marsikateri popotnik. Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Verde, Dante so legendarni umetniki, ki imajo občudovalce povsod po svetu. Ravno zaradi tega je Italija turistično zelo obiskana, to pa je tudi razlog, da se veliko ljudi odloča za učenje italijanščine. Poleg tega je razlog za učenje italijanščine znanje jezika bližnje države, saj je Italija naša neposredna soseda. Italijansko se učijo govoriti tudi poslovneži, znanje jezika poslovnega partnerja pa je v poslu velika prednost.

Ima podobne zvene kot slovenski jezik, zato izgovorjava ne povzroča toliko težav. Znanje kakšnega drugega romanskega jezika pa pri učenju predstavlja veliko prednost. Kdor se odloči za učenje italijanščine lahko izbira med programi tečajev jezika, ali pa se potrudi jezik naštudirati sam s pomočjo knjig in zvočnih pripomočkov.

Italijanščina je uradni jezik v Italiji, San Marinu in delu italijansko govoreče Švice, ter tudi drugi uradni jezik v Vatikanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *