Nemščina tečaj

nemscina-tecajNemščina je vse bolj priljubljena. Uči se je vse več ljudi. Zakaj so se med množico tečajev na jezikovnih šolah odločili prav za učenje nemščine? Med množico jezikov v Evropski uniji, je največ prav naravnih govorcev nemškega jezika. V centralni in vzhodni Evropi boste lažje našli sogovornika, ki bo vešč nemščine kot angleščine. Jezika pa sta si podobna. Oba sta germanskega izvora.  Kar štirideset odstotkov je besed z enakim korenom, ki se le malo drugače pišejo ali izgovorijo. Tako vam bo znanje enega jezika pomagalo pri učenju drugega.

Radi berete? Petina vseh knjig na svetu je napisana v nemškem jeziku. Pri večini nemščina ostane edini jezik v katerem so na voljo. Pogosta je tudi pri strokovnih besedilih.

Kljub slabi situaciji na svetovnem trgu, je Nemčija še vedno drugi največji izvoznik na svetu. Nemščina vam bo pomagala pri vstopu na tuje trge. Kljub temu da marsikateri nemški poslovnež zna angleško, bodo z vami bolj sproščeno kramljali v svojem jeziku. To pa se bo poznalo tudi pri sklepanju poslov.

Na potovanjih se bo z vami v nemščini pogovarjalo kar sto milijonov ljudi. Nemščina pa vam bo prišla prav tudi sredi Ljubljane. Nemci radi svoje dopuste preživijo na potovanjih po svetu. Z razliko od Slovencev, ki si radi pripeljemo na dopust pol domače hiše in kuhamo na gorilniku v kampu, si Nemci raje privoščijo kosila v lokalnih restavracijah. Če jim natakar lahko postreže v njihovem jeziku, se bodo tja še večkrat vrnili. Po svetu so znani kot eni največjih zapravljivcev na počitnicah.

Nemščina pa je zelo popularna še nekje. Na internetu je več kot 8 milijonov domen z končnico .de. Ogromno novega znanja vam bo na voljo, če osvojite jezik v katerem je spisana vsebina na večini teh strani. Seveda boste našli tudi strani z neumnostmi vseh vrst. Prav velika izbira je eden od čarov interneta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *