Odkrijte 6 razlogov, zakaj so lego kocke najboljša igrača vseh časov!

lego kockeLego kocke so ena tistih igrač, nad katerimi se tudi »velikim otrokom«, odraslim, kdaj pocedijo sline. In to ne kar tako. V ozadju je namreč 6 razlogov, zakaj so tako imenovane »legice« ena najboljših igrač vseh časov.

  1. Radi jih imajo mali in veliki otroci  

Nekaj je na tem, da lahko iz majhnih koščkov pisanih barv zgradiš celo vesoljsko ladjo Star Wars ali pa Barbie hiško z vsemi detajli. Majhni otroci imajo rajši večje kocke, veliki pa tiste manjše, iz katerih se lahko sestavi čudovite kreacije.

  1. Lego kocke spodbujajo kreativnost

Kreativnost je izjemno pomembna in cenjena sposobnost, ki jo človek lahko poseduje in razvija skozi igro. Z lego kockami lahko kreativnost otroci še izboljšajo in si zagotovijo boljše možnosti v nadaljnjem življenju. Ustvarjanje nečesa iz osnovnih koščkov je vpliva tudi na gradnjo samozavesti, da si sposoben iz majhnih sestavin ustvariti nekaj velikega in lepega.

  1. En nakup = leta zabave

Nobena druga igrača se pravzaprav ne more primerjati z lego kockami, saj jih otroci zlepa ne prerastejo, kot druge igrače. Z enim nakupom lahko tako svojim otrokom zagotovite leta zabave in igranja na 100 in en način. En dan bodo zgradili grad, naslednji dan vesoljsko postajo, še naslednji živalski vrt in tako naprej… Poleg tega se lego kocke ne starajo. So tako trpežne, da se tudi leta uporabe ne pozna na njih. Za povrh vsega pa jih lahko enostavno kombinirate z različnimi tematskimi seti in reciklirate njihovo uporabo dolga leta in celo med generacijami.

  1. Otroci z njimi razvijajo fino-motorične spretnosti in spoznavajo osnove mehanike    

Zaradi sestavljanja majhnih koščkov otroci z njimi osvojijo fino-motorične spretnosti, hkrati pa se naučijo tudi osnov mehanike, saj določeni tehnic kompleti vsebujejo tudi svojstvene mehanizme za izdelavo robotov in podobno.

  1. So primerne za vsakogar

Vsakdo lahko prime dve kocki in ju spne skupaj. 99 % ljudi zmore slediti slikovnim navodilom za sestavljanje lego kock. Izjemno lahko se je naučiti sestavljati lego kreacije, zato so to tako zelo priljubljena otroška igrača. Eno vedro lego kock in še tako različni otroci se bodo lahko ure dolgo lepo igrali.

  1. Spodbujajo družinsko druženje

Nimajo vse igrače takšnega efekta na starše (morda bolj na očke kot mamice, a vseeno), zato je to potrebno poudariti. Lego kocke spodbujajo druženje med otroci in starši, kar je velik plus za med-družinske odnose. Otroci se lahko ob igri družijo s starši in ustvarjajo neločljive vezi s starši in nepozabne spomine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *