Obrezovanje dreves naj bo strokovno in natančno

obrezovanje žaganje drevesJesen in zgodnja spomlad sta kot nalašč za obrezovanje dreves. V teh letnih časih se obrezujejo predvsem vsa sadna drevesa ali okrasne grmovnice, medtem ko se na primer živa meja obrezuje skozi vse leto. Obrezovanje različnih dreves ni tako enostavno opravilo, da bi se ga lahko prav vsak lotil. Če nimate posebnih izkušenj in ustreznega znanja, je bolje, da to prepustite strokovnjakom, ki vam bodo drevesa obrezali strokovno, natančno in odgovorno, saj si boste le na takšen način zagotovili čim večji pridelek. Če potrebujete strokovnjake za obrezovanje dreves, kliknite na povezavo https://www.lesjezlato.si/obrezovanje-dreves/.

Obrezovanje dreves je ključnega pomena za kakovosten in okusen pridelek

Če se drevesa pravilno obrezujejo, potem to spodbudi zdravo rast in cvetenje, poleg tega pa obrezovanje dreves poskrbi za lep videz vašega nasada. Pri tem je izjemno pomembno, da izberemo za to najbolj primeren čas. Če ga bomo zamudili, potem je manjša verjetnost, da bomo imeli obilen pridelek, rastlino pa lahko tudi poškodujemo.

Najboljši čas za to opravilo je tako pozna zima, ko drevesa še mirujejo in predno začnejo poganjati popki. V tem obdobju se skrajšajo vsi star poganjki, prav tako pa se odstranijo tudi vsi stranski poganjki.

Obrezovanje dreves je lahko tudi nevarno opravilo

V primerih, ko gre za obrezovanje večjih dreves, je celoten postopek še toliko bolj zahteven, saj je delo na višini lahko tudi nevarno. V določenih primerih je potrebno za obrezovanje uporabiti zgolj lestev, medtem ko je v drugih primerih potrebno tudi dvigalo. Zato vam svetujemo, da ko gre za obrezovanje dreves na višini, se raje obrnite k izbranemu ponudniku tovrstnih storitev.

V tem primeru vam ne bo potrebno skrbeti za vašo varnost, saj imajo običajno ponudniki tovrstnih storitev vso potrebno opremo in mehanizacijo tudi za najbolj zahtevna dela na višini. Storitev bo na ta način opravljena strokovno, hitro in učinkovito, vaše skrbi pa bodo zato kmalu minile.

Obrezovanje dreves na višini zaupajte strokovnjakom iz podjetja Erna d.o.o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *