Kuharska knjiga Okusno2

knjiga receptiV kuharski knjigi Okusno2, ki predstavlja nadaljevanje kuharske uspešnice Okusno: hitro, enostavno in zabavno, boste na 246 straneh našli prek 100 receptov in 565 barvnih fotografij. Avtor kuharske knjige Okusno 2, mag. Radoš Skrt je s podrobnimi opisi priprave jedi, predvsem pa z večjim številom fotografij pri posameznih receptih želel približati proces kuhanja tudi manj veščim kuharjem.

Že njegova prva kuharska knjiga, ki je leta 2011 izšla pri založbi Didakta je slovela po tem, da je večino receptov iz knjige možno pripraviti hitro in enostavno ter da lahko sestavine za njihovo pripravo dobimo v vsaki slovenski trgovini. Številni zadovoljni kupci so poročali, da ima knjiga izjemno razmerje med napisanimi recepti in potem tudi dejansko skuhanimi, kar za večino kuharskih knjig z zapletenimi postopki priprave jedi in s sestavinami, ki jih je težko ali nemogoče dobiti v naših krajih, ni moč trditi.

Radoš Skrt, ki je v prvi vrsti predvsem strokovnjak za Facebook in Google oglaševanje, se s kuhanjem ukvarja zgolj ljubiteljsko. Nekajkrat letno se z družino odpravi tudi na nekajdnevna potepanja po Evropi in svetu, kjer poleg kulturno-zgodovinskih znamenitosti najraje obiskuje lokalne tržnice in ulične prodajalce hrane. Tako najde marsikateri navdih za nove recepte, ki izpod njegovega peresa (in kuhalnice) nastajajo že več kot 10 let. Recepte objavlja na spletni strani Okusno.si kjer je možno naročiti tudi njegovi knjigi, aktiven pa je tudi na Facebook strani Okusno https://www.facebook.com/okusno/, kjer poleg receptov objavlja tudi fotografije s kulinaričnih potepanj.

V kuharski knjigi Okusno 2 je prek 100 receptov po abecednem redu razvrščenih v 7 kategorij, ki obsegajo: juhe, kruh, rižote, testenine, meso in ribe, zelenjavne jedi in sladice.

kuharska knjiga okusno2

S količino receptov so v kuharski knjigi Okusno 2 najbolj zastopane zelenjavne jedi (18 receptov), meso in ribe (18),  testenine jih vsebujejo 19, sladice pa so 24 recepti zmagovalna kategorija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *