Fitnes naprave in orodja za rekreativce

fitnes napraveSte tudi sami navdušen rekreativni športnik? Potem se gotovo ne ukvarjate zgolj s tekom ali kolesarjenjem, temveč imate zlasti za zimske dni, ko vadba zunaj ni tako prijetna, doma nekaj telovadnih orodij in pripomočkov, pa tudi brez kakšne fitnes naprave ne gre. In katera orodja in fitnes naprave so tiste, ki so najboljše za domačo uporabo?  Tisti, ki so vajeni vadbenih protokolov z uporabo lastne teže, bodo dejali, da dejansko ne potrebujete prav ničesar. A če niste ljubitelj sklec, počepov, poskokov in podobno, se boste verjetno raje odločili za uporabo fitnes naprave, ki vam bo olajšala vaše ohranjanje forme.
Najboljše, v kar lahko investirate, je gotovo dobra tekalna steza ali druga naprava za aerobno vadbo (na primer eliptik, veslač, steper), saj je aerobna vadba nujna za vzdrževanje »kondicije« in tudi najboljša za zdravje srca in ožilja. Poleg tovrstne fitnes naprave pa velja poskrbeti še za nekaj preprostih orodij, ki bodo pomagala okrepiti tudi tiste mišice, ki na sami napravi ne delajo kaj prida. Predvsem je nujno poskrbeti za mišice rok, mišice ramenskega obroča ter trebušne mišice.

Za krepitev mišic trupa in rok lahko uporabite kombinirane fitnes naprave z utežmi, ki so danes že dostopne za dobro ceno. Ker lahko na eni napravi izvajamo več vaj za več mišičnih skupin, tudi ni težav s prostorsko stisko. Če imate raje preprostost, pa se lahko odločite za manjše fitnes pripomočke. Eni najbolj celovitih so gotovo multifunkcijski trakovi za vadbo, s katerimi krepimo celo telo. Sicer pa je za trebušne mišice odlični fitnes kolo, tako za trebuh kot roke in ramena pa lahko največ naredite na preprostem drogu, ki ga lahko obesite kar na vrata ali namestite med podboje.

Ne glede na to, za kakšna orodja, pripomočke in naprave se odločite, ne pozabite na tisto, kar je najbolj pomembno: naj bodo takšni, da se vam bo zdela vadba z njimi zabavna, sicer ne bodo učinkoviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *