Rafting izlet z agencijo Maya Team

Sončni vikend začnete z obiskom Tolmina. Narejen plan vsebuje ogled Tolmina in njegove okolice ter rafting spust po reki Soči. Zjutraj je ogled Tolminskih korit, ki spadajo med eno izmed najatraktivnejših naravnih znamenitosti v Tolminu. Lahko se odpravite z avtomobilom ali pa pustite le tega v centru Tolmina in se z shuttle busom odpeljete do vstopne točke. Popoldan sledi rafting izlet z agencijo Maya Team.

Pred odhodom na rafting se okrepčate v gostilni na Športno rekreacijskem centru Labrca, ki je poleg gostilne tudi zbirna točka za rafting in ostale vodne aktivnosti, ki jih agencija Maya Team ponuja. Ob 13.00 sledi rezervacija rafting izleta. Najprej  se zglasite v pisarni kjer vam punce obrazložijo vsa pravila, podpišete izjavo in se odpravite v spodnje prostore kjer čaka vodič  za rafting. Pod obvezno opremo rafting aktivnosti spada čelada, rešilni jopič in neoprenska obleka.

Poleg omenjenih dobite tudi neoprenske čevlje. Razdeljeno opremo za rafting pospravite v pakete in jih odložite v prtljažnik kombija. Vodiči predhodno poskrbijo za vesla in raft, katerega stabilizirajo na prikolico kombija. Vožnja do startne točke traja približno trideset minut. Tam se preoblečete v vso potrebno opremo in se skupaj z vodičem, raftom in ostalo opremo odpravite do reke. Vodič obrazloži protokol obnašanja v primeru nevarnosti rafting aktivnosti in naredi sedežni red.

Po vseh navodilih sledi rafting spust od Srpenice do končne točke – Trnovo ob Soči. Med spustom je fantastično, vodič goste zabava in vodi po brzicah. Po koncu rafting aktivnosti se lahko okopate v reki, nato pa s skupnimi močmi odnesete raft proti parkirišču, kjer čaka šofer. Med rafting spustom vodič s svojo vodoodporno kamero napravi nekaj zabavnih fotografij, ki jih kasneje posreduje na elektronski naslov po elektronski pošti. Enkratna izkušnja rafting spusta zagotovljena. Poleg tega si lahko ob koncu zagotovite tudi super lepo majico Soča valley is my happy place, ki bo predstavljala spominek na čudovito preživet dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *