SOuL oddih za dušo in telo

solineBeseda »sol« se izgovori podobno kot angleška beseda »soul« (duša). Naključje? Niti ne. »Sol« je namreč duša Portoroža. Slana nit, ki povezuje. Tradicija pridelave soli v bližnjih Sečoveljskih solinah je enaka kot pred 800 leti. Zdravi in vzdržljivi solinarji so že v 13. stoletju naučili menihe iz samostana sv. Lovrenca, da naravne lokalne elemente, ki izhajajo iz solin uporabijo v zdravilne namene. Prenos znanja je razširil obzorja enih in drugih. Dobili smo sol (saltcultivation), ki je ena najbolj čistih soli na svetu in znanje (mindcultivation) o zdravljenju, ki ga še vedno bogatimo.

Pot do dobrega počutja

Pojmi kot so notranji mir, zdravje in dobro počutje niso samoumevni. Do njih pridemo z vztrajnostjo. Wellness Hotel Apollo 4* Superior za poživljajoč oddih, poleg udobnih sob, ki so ime dobile po mediteranskih zeliščih, ponuja tudi pester izbor zdravih živil za zajtrk in večerjo. Počitnice so tudi odlična priložnost za širjenje obzorij in odkrivanje neznanega. Zakaj si ne bi v bralnih kotičkih na recepciji hotela izposodili knjigo, jo odnesli k morju in si nahranili dušo?

Začinite oddih po svoje

Oljčno olje, sezonska zelenjava lokalnih pridelovalcev in Piranska sol so rdeča nit vseh jedi resorta LifeClass Hotels & Spa. Privoščite si barvite grižljaje v eni najbolj priljubljenih restavracij v središču Portoroža, Istrian bistro & Tapas baru in sprehodite po zeliščnem vrtu Wellness Hotela Apollo. Naučili se boste latinskih imen za zelišča in spoznali razliko med navadnim in plazečim Rožmarinom. Za domov pa – žepna SOuL!

Zrak, poln zdravja

Morski zrak na priobalnem območju je obogaten z zdravilnimi negativnimi ioni. Nič čudnega torej, da se ob morju bolje počutimo, naše misli se zbistrijo, telo je bolj okretno, mi pa nasmejani. Odkolesarite do Sečoveljskih solin in se udeležite brezplačnih dihalnih vaj. Vdihnite s polnimi pljuči!

Ko je morje v prvem planu

Šumenje morja v kombinaciji s plavanjem nas umiri, skok v morske globine pa deluje osvobajajoče. Prenovljena plaža Meduza bo s svojo ponudbo domačih sladoledov, osvežilnih napitkov in udobnih ležalnikov poskrbela za pravo doživetje. Ko je prevroče pa si privoščite zdravo senco med sproščanjem ob meditativni glasbi v bazenih Sea Spa.

Slana koža, zdrava koža

Ali ste vedeli, da v Termah Portorož uporabljajo 5 lokalnih zdravilnih faktorjev za zdravljenje težav s kožo? Občutek mehke kože po pilingu s soljo in mediteranskimi zelišči je izjemen. Če k temu dodamo še biserno kopel z aromatičnimi olji ter fango oblogo telesa, smo kot prerojeni. Aktiven dopust, katerih rezultat bodo opazili!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *